Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Hafta sonu gişenin kaybedeni: 'Yaktın Beni'

Türk sineması bu yıl hızlı başladığı gişe yarışında hüsrana uğruyor. Hafta sonu gişe rakamları, sinemaya gidildiğini gösteriyor ama nedense yerli yapımlar hak ettiği değeri gişede bir türlü bulamıyor. Haftanın en iddialı filmlerinden 'Yaktın Beni'; kadrosunda Uğur Yücel , Meltem Cumbul, Sarp Apak ve Sinem Kobal gibi başarılı oyuncuları barındırmasına rağmen 42 bin 598 kişiyle açılış yaptı.

HAFTA SONU 519 BİN KİŞİ
Kimse sinemaya gitmiyor diye düşünmeyin çünkü hafta sonu tüm filmler raporuna bakıldığında, 290 bin 164 kişinin yerli yapımlara, 229 bin 526 kişinin ise yabancı filmlere gittiği görülüyor. Peki bu kadar başarılı yerli yapımlar neden gişede hak ettiği değeri bulamıyor? Bu hafta sonu 519 bin kişi sinemaya gittiğine göre nerede yanlış yapılıyor da bu filmler izlenmiyor? Vizyondaki ikinci haftasını geçiren, başrollerini Ali Sunal ve Hatice Şendil'in paylaştığı 'Hayat Öpücüğü' hafta sonu 127 bin 446 izleyici tarafından izlenerek toplam 1.441.845 TL hasılata ulaştı. Geçtiğimiz hafta iyi bir açılış yapan 'Geniş Aile: Yapıştır' ise hafta sonu toplamda 296 bin 415 kişi izleyiciye ulaşarak 3.357.364 TL hasılat elde etti.

'MARSLI' LİDERLİĞİ KAYBETTİ
ABD box office'e baktığımızda; 16-18 Ekim'de, geniş bütçeli Hollywood yapımlarının izlendiği görülüyor. Listede geçen haftanın galibi olan bilimkurgu yapımı 'Marslı', bu hafta liderliği kaybetti. Bu haftanın liste başı filmi ise, ülkemizde 17 Kasım'da vizyona girecek olan 'Goosebumps' filmi oldu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA